Petit Veggie

Dit is Petit Veggie. In dit groente concept komen eeuwenoude waarden en hypermoderne technieken samen. In vroegere tijden van schaarste gooide je geen eten weg. In de natuur wordt alles gebruikt. Wij leven in een wegwerpmaatschappij. De discussie over de 9 miljard monden die we moeten gaan voeden loopt hoog op. Aan de andere kant gooien we 1/3 van ons eten weg. Uit deze actuele spagaat is Petit Veggie geboren. De teelt- en productkennis van een ambachtelijke tuinder van bijna 70 jaar is vermengd met de frisse kijk op de wereld van studenten van de Kunstacademie.

 

In deze workshop nemen we je mee in het ontstaan van Petit Veggie, leggen we uit waarom dit het zogenaamde afbakstokbrood onder de groenten is. Hoe ‘zeer complex’ en ‘heel simpel’ samen komen. We gaan in op de oorspronkelijke idealistische achtergrond, en de (erg belangrijke) duurzame en innovatieve inslag.

De workshop is interactief, gaat over business development en het verwezenlijken van idealen. Over hoe duurzaam denken ook commercieel denken is.

 

De workshop wordt gegeven door creatief en duurzaam ondernemer Vincent van Rijsewijk (43). Hij ontwikkelde nieuwe succesvolle product-marktcombinaties voor de internationale tuin- en plantenbranche. Hij stond in 2012 op de 41e plek in de Duurzame 100 van Trouw voor zijn strijd om oliehoudend plastic te vervangen door biobased alternatieven.  

Petit Veggie_Vincent van Rijsewijk